کتاب تغییر فشن: ultimate آنچه باید از مُد دانست
17 جولای, 2022فلسفه فشن: روان و آموزنده مثل لارس اسوندسن
17 جولای, 2022به جرأت می توانم بگویم خواندن “کتاب مُدشناسی” مسیر کاریام در زمینه فشن را تغییر داد زیرا برای اولین بار دیدی صحیح نسبت به موضوعاتی برایم ایجاد کرد که تا پیش از آن قرار نبود هرگز از آنها سر در بیاورم. در واقع این کتاب باعث شد تا به جای قضاوت فشن از روی ویترین بیرونی آن با تلاشی مستمر به درون این جعبه پاندورا بروم و ماهیتش را درک کنم.
این کتاب به این سوال پاسخ میدهد که چطور ساز و کارهای مُد(یعنی تمام عواملی که باعث میشوند تا منِ مشتری و یا به طور کلی افراد جامعه بفهمند چیزی مُد شده-که البته خودِ افراد جامعه هم جزو عوامل اصلی هستند) باعث میشوند اتفاقات این صنعت رقم بخورند. مثلاً به این سوال پاسخ میدهد که چطور برخی طراحان نسبت به سایرین مشهورتر و معتبرتر هستند. به علاوه کتاب برای شناختن مُد به صورت ریشه از نقطه نظرهای مختلف آنرا بررسی دقیق میکند.
بر خلاف سایر کتابهای مرتبط با حوزه مُد در این کتاب از هیچ تصویری استفاده نشده. به عبارتی نویسنده کتاب -خانم کاوامورا- مُد را نوعی درک ذهنی دانشته(مترجم هم به شدت با نویسنده موافق است) و لباس را تنها وسیله و ابزاری میداند که باعث بوجود آمدن درک عمومی، از مُدِ لباس میشود. بنابراین اگر انتظار دارید یک کتاب مصور سرگرم کننده بخوانید این کتاب گزینه مناسبی برای شما نیست.
کتاب مُدشناسی با دو کتاب دیگر یعنی فلسفه مُد و تغییر مُد به صورت همزمان و در قالب یک سه گانه منتشر شده، اگر علاقهمند هستید تا به صورتی همه جانبه به ماهیت فشن پی ببرید پیشنهاد نگارنده این است که حتماً هر سه کتاب را با هم بخوانید، پیشنهاد برای ترتیب خواندن این کتابها به شرح زیر است:
- مُد شناسی
- فلسفه مُد
- تغییر مُد
خواندن این کتاب بویژه برای دستاندرکاران حوزه مُد در همه زمینههای کاری(طراحان لباس، تولیدکنندگان، بازاریابان مُد، مدیران مُد، مرچندایزر، روابط عمومی فشن و…) ضروری است زیرا درکی کامل از ماهیت واقعی این صنعت پیدا میکنند. از سوی دیگر برای دانشجویان حوزههای مرتبط مثل طراحی لباس و کسانی که قصد دارند تا وارد دنیای فشن شوند درست مثل چراغ قوهای است که یک چشمانداز تاریک را روشن میکند.
علاوه بر این از صمیم قلب امیدوارم دستاندرکاران دولتی و سایر کسانی که سالهاست به اشتباه زمام مدیریت مُد را بر عهده دارند به طور اشتباهی این کتاب را بخوانند و در پیامد آن دست از سر این حوزه بردارند و اجازه دهند این پدیده فرهنگی-اجتماعی به صورت ارگانیک و از طریق دستاندرکاران اصلی آن حفظ شود و اشاعه پیدا کند، شاید از این طریق روغن ریخته فرهنگ کشور بیشتر از این نذر امامزاده نشود.